03/07/2018 applebite

ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΕΙΤΕ ΤΑΞΙ ΜΕ ΤΟ 18288 ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΩΝ

Ενημερώνουμε το κοινό ότι η συνεργασία που είχαμε στη Θεσσαλονίκη με το taxi way έχει διακοπεί για λόγους για τους οποίους δεν ευθυνόμαστε εμείς.

Μετά από δύο σχεδόν χρόνια συνεργασίας, που διατηρούσαμε το ράδιο ταξί “Αστέρας” με το taxi way με σημερινή ονομασία (μετά τη συνένωση του Λευκού Πύργου και eurotaxi ) σαν μοναδικά προαπαιτούμενα είχαμε θέσει τη διαφήμιση του πενταψήφιου αριθμού 18288, την ορθή και καλή  εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, για να μπορέσει να επιτευχθεί μια καλή φήμη του αριθμού και να μετατραπεί αυτό σε πανελλαδικό αριθμό κλήσης  και κάτω από αυτή την ομπρέλα να μπουν συνεργαζόμενα Ράδιο Ταξί σε όλη την επικράτεια.

Οι οικονομικές απαιτήσεις για τη χορήγηση του πενταψήφιου ήταν η πληρωμή των μηνιαίων τελών λειτουργίας όπως αυτές καθορίζονται από τον Ο.Τ.Ε. ΑΕ. και μόνο.

Δύο συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στην πρώτη με εκπρόσωπους των ΔΣ από το Ράδιο Ταξί Αστέρας, Ράδιο Ταξί Λευκός Πύργος και Ράδιο Ταξί euro taxi και στη δεύτερη με εκπροσώπους του Ράδιο Ταξί Αστέρας και τη διοίκηση όλων των eurotaxi παραδόθηκαν φάκελοι με το ιδιωτικό συμφωνητικό για τη χρήση παραχώρησης του πενταψήφιου τηλ. Αριθμού 18288.

Και στις δύο αυτές συναντήσεις τονίστηκε το θέμα της παραχώρησης του 18288.Δεν ήταν το οικονομικό όφελος  που τυχόν θα μπορούσε να προκύπτει από μια τέτοια κίνηση για το  Ράδιο Ταξί Αστέρας, αλλά η δημιουργία ενός πανελλαδικού αριθμού κλήσης δωρεάν για όλα τα ραδιο ταξί που θα έμπαιναν κάτω από αυτή την ομπρέλα. Στην πρώτη συνάντηση και με εκπροσώπους του Ράδιο Ταξί Λευκός Πύργος, οι οποίοι επειδή είχαν ήδη τη χρήση του 18300 ζητήθηκε από πλευράς τους να παραμείνουν και τα δύο νούμερα σε ταυτόχρονη λειτουργία. Παρ’ ότι αυτό αντιτίθεται στις αρχές δεοντολογίας το αποδεχτήκαμε. Αρκεί και τα δύο νούμερα να τύχουν της ίδιας διαφημιστικής καμπάνιας και να μην υπερτερεί το ένα του άλλου ( πράγμα το οποίο δεν έγινε , κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης διαφήμιση στην εμφάνιση της ΠΑΕ Ηρακλής με προώθηση μόνο του 18300).

Στη δεύτερη συνάντηση με εκπροσώπους των eurotaxi και νομικούς συμβούλους μετά την παρουσίαση που έγινε από πλευράς μας, μας αποδέσμευσαν για να μην είμαστε παρόντες στη συνάντηση σημειωτέον ότι ακόμα ενώ έχουν παρέλθει τρεις μήνες δεν μας έχουν απαντήσει για υπογραφή των ιδιωτικών συμφωνητικών αν και το τηλ. Νούμερο 18288 ήδη ηφίσταται στις πόλεις τους εδώ και σχεδόν 2 χρόνια.

Την περασμένη εβδομάδα και χωρίς να γνωρίζουμε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην μεταξύ μας συνεργασία, πληροφορηθήκαμε ότι ο Κος Ξυλένιος Πάρης από πλευράς του Ράδιο Ταξί taxi way θα μετείχε σε μια συνάντηση του 18300 που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Lydra Mariott. Στις 19/10/2013 με θέμα “ Όλα τα Ράδιο Ταξί πανελλαδικά κάτω από την ομπρέλα 18300”. Παρά της επανηλημένες προσπάθειες που έγιναν από την πλευρά του Προέδρου επι 3 ημέρες  Κου Γεωργίου Σπυρόπουλου να μιλήσει με τον Κο Ξυλένιο αυτό δεν έγινε εφικτό. Διότι ο δεύτερος δεν απαντούσε στις επανειλημένες τηλεφωνικές κλήσεις μας. Την περασμένη εβδομάδα επίσης, ο Κος Αποστολίδης μέλος των eurotaxi και Πρόεδρος της Καβάλας είχε ταχθεί υπέρ αυτής της κίνησης με ανάρτησή του στο διαδίκτυο που γινόταν από το 18300 ενώ ο ίδιος ακόμα χρησιμοποιεί το πενταψήφιο 18288 στην πόλη του.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ :

Το ΡΤ κόσμος ( Αθήνα) μετά από πολλές συναντήσεις παίρνει μια πρωτοβουλία, κάνει ένα βήμα προς το μέλλον προσπαθώντας να διαδώσει και να προωθήσει ένα τηλεφωνικό πενταψήφιο νούμερο το 18300 σε όλη την Ελλάδα. 

Δεν σταματάει όμως εκεί προωθεί σαν σκέψη και μια κοινή εφαρμογή στα κινητά για να καλέσεις ταξί.
Το Σάββατο στην Αθήνα στις 19/10/13 διοργανώνεται μια πανελλαδική συνδιάσκεψη ΡΤ με θέμα την <<ένωση όσο περισσοτέρων ΡΤ κάτω από το 18300 και κοινή εφαρμογή.>>
Χαιρετίζω αυτή την πρωτοβουλία. Επιτέλους κάτι να κινηθεί σε αυτό τον κλάδο.

Μετά από όλα τα παραπάνω, θεωρηθήκαμε ότι εμπλεκόμαστε και ότι δεν πληρούνται πλέον οι όροι με τους οποίους είχαμε παραχωρήσει τη δωρεάν λειτουργία του πενταψήφιου αριθμού μας 18288. Αποφασίστηκε η διακοπή του πενταψήφιου 18288 από τη έδρα του Ράδιο Ταξί taxi way και επειδή θεωρούμε επιβεβλημένη τη λειτουργία του πενταψήφιου της Θεσσαλονίκης συνεργαζόμαστε πλέον με το Ράδιο Ταξί Μακεδονίας.

Γνωστοποιούμε σε όλα τα Ράδιο Ταξί τα οποία συνεργαζόμαστε ότι εδώ και δύο χρόνια που έχει ξεκινήσει η προσπάθειά μας για τη δημιουργία Πανελλαδικού αριθμού κλήσης, δεν έχουμε μετακινηθεί καθόλου απο τις θεσεις μας,αρκεί να τηρούνται οι όροι με τους οποίους έχουμε παραχωρήσει το σύντομο αριθμό κλήσης 18288.

Επίσης, και για οποιοδήποτε άλλο Ράδιο Ταξί το οποίο επιθυμεί να μπεί κάτω από τη συγκεκριμένη ομπρέλα ισχύουν οι ίδιοι όροι και προυποθέσεις.

Επειδή κάποιοι κακοπροαίρετοι ίσως να θελήσουν να διαστρεβλώσουν τους όρους του ιδιωτικού συμφωνητικού και να τα παρουσιάσουν διαφορετικά, σας παραθέτουμε το ιδιωτικό συμφωνητικό που  έχουν λάβει όλοι για τη συνεργασία μας.